Nyheter

Framtidens outdoor-destination har sannerligen en spännande historia!

Publicerades den 13 september 2023

Ett av de projekt som beviljats stöd av Leader Lag PH handlar om att tillsammans profilera och utveckla Hässleholms kommun till att bli ett självklart alternativ för turister som söker naturupplevelser och upplevelsepaket.

Tack vare Västra Göinge Hembygdsförening fick vi besöka museet och lyssna på vad arkeologen Lennart Carlie hade att berätta om Sveriges äldsta boplats i Mölleröd invid Finjasjön. Det var verkligen en intressant föreläsning som engagerade oss, roade oss och fick oss att vilja vet ännu mer.

Visste du att flintasten inte bara finns av sig själv i naturen i våra trakter? Hittar du flintasten här så kan du vara säker på att du har hittat något som tillhört en stenåldersboplats. Det och mycket annat fick vi lära oss idag.

Tack till ”Hässleholm – Framtidens outdoor destination” för att vi på Leader Lag PH fick hänga med på en del av er aktivitetsdag!

Ett hett tips är att besöka Hembygdsmuseet i Hembygdsparken i Hässleholm! Här finns fynden från Mölleröd och utställningen ”Kläder från då till nu” – och mycket mer!

Dela: